Μπαίνει ένας παπάς σε ένα κομμωτήριο

Μπαίνει μια μέρα ένας παπάς σε ένα κομμωτήριο πολυτελείας και τον περιποιούνται άψογα, λούσιμο, κούρεμα, γενειάδα, μουστάκι, τα πάντα. Ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα ο ιερωμένος ρωτάει τι χρωστάει. 

– Τίποτα πάτερ, του λέει χαμογελώντας ευγενικά ο ιδιοκτήτης. Είναι προσφορά του καταστήματος στην ενορία μας.
Την άλλη μέρα το πρωί, όταν πάει να ανοίξει το κατάστημά του ο κομμωτής βρίσκει ένα μεγάλο δέμα με Αγιες Γραφές και άλλα βιβλία να τον περιμένει στην είσοδο, μαζί με ένα ευχαριστήριο σημείωμα. 
Λίγες μέρες αργότερα έρχεται να κουρευτεί ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας. Και αυτός, μετά από την καταπληκτική περιποίηση του καταστήματος, όταν ρωτάει τι χρωστάει παίρνει την ευγενική απάντηση: 
– Δεν χρωστάτε τίποτα. Είναι μια μικρή προσφορά για το σημαντικό έργο της αστυνομίας στη πόλη μας. 
Την άλλη μέρα το πρωί, βρήκε ο κομμωτής ένα κιβώτιο μπύρες και ένα σημείωμα που έλεγε “Να τις πιείτε στην υγειά μου” 
Δεν περνάει μια βδομάδα και κάνει την εμφάνισή του ένας βουλευτής. Το μισό προσωπικό ασχολείτο με τον καλλωπισμό του. Όταν ο βουλευτής ρώτησε πόσο κάνει, πήρε την γνωστή απάντηση του επιχειρηματία :
– Μα τι λέτε κύριε βουλευτά μου, χαρά μου να μπορέσω να προσφέρω κι εγώ κάτι στη χώρα μου. Είναι προσφορά του καταστήματος. 
Την άλλη μέρα το πρωί, όταν πήγε να ανοίξει το μαγαζί του ο άνθρωπος, βρήκε 20 βουλευτές να περιμένουν στην ουρά για κούρεμα.