Ο Γάλλος, ο Γερμανός, και ο Έλληνας

Μια μέρα, τέσσερις φίλοι είχαν αράξει σε μία καφετέρια. Η παρέα απαρτιζόταν από έναν Άραβα, έναν Γάλλο, έναν Γερμανό, και έναν Έλληνα. Αφού λοιπόν άρχισαν να συζητάνε περί ανέμων και υδάτων, κάποια στιγμή η συζήτηση πήρε πιο εθνικό ύφος. 

Αρχισαν λοιπόν να τη βγαίνουν ο ένας στον άλλο.
Πρώτος ο Άραβας, σηκώνει τον τόνο της φωνής του και αρχίζει να κοκορεύεται για την χώρα του. 
– Κοιτάτε να δείτε, εμείς εκεί κάτω έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε χαλιά τόσο απαλά και με τέτοιο πάχος που πατάς και βουλιάζει το πόδι σου. Είναι γνωστό πλέον ανά τον κόσμο ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με τα Περσικά χαλιά!
Ο Γάλλος και ο Γερμανός, παρόλο που θέλουν να βγουν παραπάνω, παραδέχονται ότι τα Περσικά χαλιά είναι άφταστα. Ο Έλληνας δεν μιλάει, αλλά ακούει σιωπηλά τα σχόλια. Ο Γάλλος όμως που θέλει να παινευτεί για την χώρα του με τη σειρά του, σηκώνει τη φωνή του και λέει :
– Ναι αλλά είναι γνωστό πως η Γαλλία έχει τις ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο. Λυγερά κορμιά, αγγελικά πρόσωπα, και πλούσια μαλλιά. Γι αυτό και αν κουνηθεί Γαλλίδα σε οποιονδήποτε, αυτός κολλάει σίγουρα μαζί της. 
Ο Γερμανός και ο Άραβας, παραδέχονται την ομορφιά των Γαλλίδων. Ο Έλληνας ξανά σιωπάει. Ο Γερμανός που περίμενε υπομονετικά τη σειρά του, υψώνει τη φωνή και λέει στην παρέα: 
– Όμως αγαπητοί φίλοι μου, η Γερμανία έχει αναπτύξει τόσο την τεχνολογία της που πλέον όλα λειτουργούν με απίστευτη ταχύτητα. Τηλεπικοινωνίες, συγκοινωνίες, μαζική παραγωγή. Τα πάντα είναι πολύ γρήφορα, είναι φημισμένη η Γερμανική ταχύτητα! 
Ο Γάλλος και ο Άραβας, κουνάνε καταφατικά το κεφάλι τους. Εκείνη τη στιγμή, γυρίζουν στον Έλληνα που δεν είχε βγάλει κουβέντα μέχρι εκείνη τη στιγμή και τον ρωτάνε: 
– Εσύ λοιπόν, δεν έχεις κάτι να μας πεις για την Ελλάδα;
Ο Έλληνας με ήρεμο τόνο, σκύβει μπροστά και τους λέει… 
– Κοιτάτε να δείτε φίλοι μου, εμείς στην Ελλάδα παίρνουμε την μ#υνάρα Γαλλίδα με το λυγερό κορμί, το αγγελικό πρόσωπο, τα πλούσια μαλλιά, την πετάμε πάνω στο μαλακό και παχύ Περσικό χαλί που βουλιάζει το πόδι σου και το ευχαριστιέσαι, και της σκίζουμε τα βάρδουλα με Γερμανική ταχύτητα!