Νομός Ζακύνθου

νομος ζακυνθου
Ζάκυνθος – Wikipedia user : Mich973

Ο νομός Ζακύνθου ανήκει στην περιφέρεια Ιόνιων νησιών και περιλαμβάνει το δήμο Ζακύνθου. Πρωτεύουσα του νομού είναι η πόλη της Ζακύνθου.

Ιδανικός προορισμός κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες με υπέροχες παραλίες, η πιο γνωστή εκ των οποίων είναι το διάσημο Ναυάγιο της Ζακύνθου. Είναι νομός με πλούσιες φυσικές ομορφιές και ιστορική παράδοση.

νομος ζακυνθου χαρτης
Νομός Ζακύνθου – Πηγή : Google Maps

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

  • Ναυάγιο: διάσημη παραλία στην οποία ξεβράστηκε το πλοίο <<Παναγιώτης>> αφού πρώτα προσέκρουσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου.
  • Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθο: ιδρύθηκε για την διαφύλαξη της θαλάσσιας και παράκτιας ισορροπίας του κόλπου του Λαγανά.
  • Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων: βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και σκοπός του μουσείου είναι να γνωρίσουμε καλύτερα τον εθνικό μας ποιητή.
  • Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου: βρίσκεται στην πλατεία Δ. Σολωμού και ο επισκέπτης εκτός των άλλων μπορεί να θαυμάσει ξυλόγλυπτες εικόνες από την Βυζαντινή εποχή.
  • Πύργος του Δομενεγίνη: βρίσκεται στην παραλία του Αργασίου και χαρακτηριστικό του είναι το σπάνιο δείγμα κοσμικής αρχιτεκτονικής την περίοδο της Ενετοκρατίας.